EHBO en veiligheid bij jouw club/organisatie

Ongeluk zit in een klein hoekje. Er kan overal iets gebeuren. Dus óók bij jullie vrijwilligersorganisatie of sportclub. Daarom is het belangrijk dat zo veel mogelijk vrijwilligers weten wat ze kunnen doen in geval van nood. MOOIWERK biedt ondersteuning in samenwerking met RNG Diving, Schok & Pomp, HOBP en partners uit de stad.

Als vrijwilligersorganisatie of sportclub kun je bij ons terecht voor:

 • EHBO: Eerst Hulp Bij Ongevallen 
 • Reanimatietraining  
 • Sociale veiligheid  
"Door zo veel mogelijk vrijwilligers te scholen op het gebied van veiligheid, maken we Breda het en vrijwilligerswerk samen een beetje veiliger. Dus óók bij jouw organisatie of sportclub! Wie moedigen jullie aan om mee te doen?’’
Jamy Trompert
MOOIWERK

EHBO: Eerste Hulp Bij Ongevallen

Als organisatie of sportclub ben je verplicht om eerst hulp te verlenen in het geval van nood. MOOIWERK wil jullie daar een handje bij helpen! In samenwerking met RNG Diving maken wij het mogelijk om jullie vrijwilligers voor te bereiden op het verlenen van EHBO. Je kunt kiezen uit:

 • Een basistraining EHBO
 • Optioneel: een herhalingstraining EHBO
Bij beide trainingen krijg je een gedeelte theorie (digitaal of klassikaal naar keuze) en een praktijkdag. Goed om te weten: deze training is Europees erkend en breed in te zetten in verschillende branches! ✔
Programma en kosten

Voor zowel de basis als de herhalingstraining wordt de zelfde inhoud gebruikt. Dit betekend dat vrijwilligers die aan de slag willen met een herhaling eenvoudig kunnen worden geholpen indien er niet voldoende vrijwilligers zijn voor een herhalingstraining. Zij kunnen dan aansluiten tijdens een basistraining. Indien er voldoende vrijwilligers aan de slag willen met een herhaling worden deze mensen uiteraard gezamenlijk opgeleid. 

In de EHBO-cursus leer je onder andere:

✅ Primair: reanimatie en beademing
✅ Secundair: verbanden etc.
✅ Ruggenmergletsel-management
✅ Gebruik van barrières om het risico op overdracht van ziekten te verminderen
✅ Circa 6 tot 8 uur klassikaal les 

Gemiddeld betaal je tussen de €250,00 en 350,00 voor een erkend certificaat. MOOIWERK biedt de cursus aan voor 70 euro p.p., exclusief voor vrijwilligers uit Breda. 

Let op: het minimum aantal deelnemers is 4 en het maximum 12.

Meedoen? Zo gaat het in z'n werk!

Als organisatie heb jij de mogelijkheid om op maat een EHBO cursus aan te vragen voor jullie vrijwilligers. De cursus wordt dan afstemt op jullie aanvraag, de tijd, datum en de locatie is bespreekbaar.

 1. Download het volgende formulier: Aanvraag formulier EHBO.
 2. Vul je contactgegevens in op het eerste tabblad ‘Organisatie’. Deze gegevens hebben wij sowieso van je nodig.
 3. Goed om te weten: bepaal of de organisatie de kosten draagt of de vrijwilliger zelf de kosten draagt.
 4. Inventariseer welke vrijwilligers er vanuit jullie organisatie mee willen doen en vul hun gegevens in op het tabblad ‘gegevens deelnemers’.
 5. Is het formulier compleet? Stuur het op naar workshops@mooiwerkbreda.nl.
 6. Na het invullen van formulier stuurt MOOIWERK jullie aanvraag naar de cursus aanbieder.
 7. De cursus aanbieder neemt contact met jullie op, voor het afstemmen van een passende datum, tijd, locatie en betaling. 
 8. Na het afstemmen van de datum kijkt MOOIWERK of er nog extra vrijwilligers mee kunnen doen.
 9. Als organisatie stel je de vrijwilligers op de hoogte van de geplande cursus en help je ze herinneren aan de training om daadwerkelijk mee te doen. 

Reanimatietraining

Reanimatietraining-01-blok

Niet iedereen hoeft EHBO gecertificeerd te zijn binnen jouw club of organisatie. Maar het is wel handig als zij weten wat zij kunnen doen in het geval van nood. Daarom bieden wij in samenwerking met Schok en Pomp een reanimatiecursus waar vrijwilligers kosteloos aan deel mogen nemen!

Let op! Dit is geen vervanging van een EHBO certificaat, maar stelt jullie vrijwilligers in staat om te oefenen met reanimeren, beademen, het herkennen van ziektebeelden, werken met een AED en spoedwonden. Deze training is heel praktisch ingestoken en richt zich voornamelijk op de eerste stappen bij levensreddend handelen.  

Na het succesvol afronden van deze training ontvang je als deelnemer een certificaat. Let op: dit is niet genoeg om erkend EHBO-er te zijn; hiervoor volg je de uitgebreide cursus EHBO.

Meedoen? Zo gaat het in z'n werk!

Ieder half jaar worden er trainingen ingepland waar vrijwilligers kosteloos aan mogen deelnemen. Hieronder vind je de eerstvolgende reanimatietrainingen. Blader verder naar de volgende maand om te zien wat er op de agenda staat.

Maart, 2023

Sociale veiligheid

Sociale Veiligheid-03-blok

Onder ‘sociale veiligheid’ verstaan we de omstandigheden binnen jouw organisatie of vereniging. Voelen mensen zich beschermd tegen gevaar? Het is belangrijk dat iedereen zich binnen jouw club, vereniging of organisatie zich veilig en prettig voelt. Ook vrijwilligers. Maar hoe zorg je hier nu voor? Wat kun je er als organisatie of vereniging aan doen om dit mogelijk te maken?  

MOOIWERK biedt verschillende mogelijkheden. Samen gaan we in gesprek om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen. Wellicht hebben jullie hier aanvullende hulp vanuit een professional bij nodig. Kijk voor aanvullende informatie op onze pagina Sociale veiligheid – MOOIWERK waar jij mee kunt beginnen.

Ook kun je via MOOIWERK aan de slag gaan met online trainingen over dit onderwerp.

Scroll naar boven