Cursussen en workshops

Alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties uit Breda mogen bij MOOIWERK kosteloos workshops & bijeenkomsten volgen. Ja, lees dat nog maar een keer. Kosteloos! Vaak betaal je honderden euro’s voor het volgen van cursus, maar via MOOIWERK kost dit je niets.

✅ Leer waar en wanneer jij dat wil, klassikaal of online
✅ Voor iedere interesse wat wils
✅ Perfect om vrijwilligers te waarderen

Voor wie?

Het maakt niet uit of je één keer per jaar vrijwilligerswerk doet of elke week. Of je voorzitter bent, of vrijwilligerscoördinator bij een stichting of (sport)vereniging. Je volgt wat interessant is en past bij jou, zoals een workshop ‘goede teksten schrijven’ of ‘verbeter je vrijwilligersbeleid’. Maar ook communicatietrainingen, een opleiding tot vertrouwenspersoon of Excel-cursussen behoren tot de mogelijkheden. Lees hieronder meer!

Hoe volg of geef je cursussen?

Trainingen en cursussen kun je als organisatie volgen, maar ook ‘geven’ aan je vrijwilliger. Dit is een mooie manier om ervoor te te zorgen dat de Bredase vrijwilliger de juiste kennis of vaardigheden heeft, om zijn of haar vrijwilligerswerk uit te voeren. Dit kan praktijkgericht zijn (voor bepaalde handelingen), meer ook theoretisch via een training, of zelfs online via zelfstudie. 

  • Standaard cursussen bij het inwerken: bij je organisaties zelf. Een vrijwilliger kan een cursus zelfstandig volgen, of hij/zij wordt begeleid door een buddy of coördinator van je organisatie.
  • Gerichte individuele cursussen: online en/of fysieke cursussen op locatie om te volgen vóór iemand met het vrijwilligerswerk begint. Ga met de vrijwilliger in gesprek en kies samen de juiste cursus uit. Na het volgen van de cursus kan je weer een moment plannen om samen te kijken waar er nog ontwikkeling nodig is. Zie deze momenten ook als persoonlijke aandacht/waardering voor je vrijwilliger! Hierover lees je later meer.
  • Teamgerichte cursussen: zet een cursus in voor de ontwikkeling van een groep vrijwilligers, als teambuilding of om een leuke leerzame middag samen te hebben. Alles kan en vaak zelfs kosteloos bij MOOIWERK!  
  • Verdiepende en specifieke cursussen: Sommige vrijwilligers(groepen) hebben hele specifieke trainingen en/of verdiepende cursussen nodig. MOOIWERK werkt met een tal van lokale partners samen waardoor we toegang hebben tot vele trainingen. Wil je hier samen met ons over sparren over wat de vrijwilligers nodig hebben? Dat kan! We maken graag een afspraak en geven advies.  

Zet workshops in als waardering!

Eén van de belangrijkste dingen aan het begeleiden van vrijwilligers is, om als stichting in te zien hoe waardevol ze eigenlijk voor je organisatie zijn. Deze waardering kan je onder andere omzetten door ze een “cadeautje” te geven in de vorm van een workshop, cursus of online training. Veel vrijwilligers weten namelijk  niet dat deze mogelijkheid er voor ze is, dus maak ze hierop attent! 😊 Dit kun je al doen door de menukaart te geven tijdens het intake/aannamegesprek, in een evaluatiegesprek, maar ook op andere momenten waarop je communiceert:

Deel de cursussen met vrijwilligers

Weten alle vrijwilligers binnen jouw organisatie al dat ze kosteloos aan alle cursussen kunnen deelnemen via MOOIWERK? Breng het onder de aandacht:

  • In een nieuwsbrief. Maak een standaard rubriek aan ‘workshops en bijeenkomsten’ of een kopje met ‘cadeautje voor de vrijwilliger’ en deel deze link voor de online trainingen en deze link voor de fysieke workshops en bijeenkomsten.
  • Tijdens een regulier werkoverleg, evaluatiegesprek en natuurlijk gelijk al bij de aanname van elke nieuwe vrijwilliger. Je kan dan gelijk de menukaart fysiek met ze delen. Download de kaart hier of kom een stapel menukaarten halen bij MOOIWERK op kantoor om uit te delen. Zo blijven alle vrijwilligers op de hoogte van alle leuke en interessante workshops! Je kunt een afspraak inplannen om ze op te komen halen, stuur even een mailtje naar advies@mooiwerkbreda.nl wanneer je langs wil komen – en wij leggen ze voor je klaar.

Tip om nu meteen in te plannen: stuur al je vrijwilligers een mail waarin je ze bedankt voor hun inzet, met een linkje naar de online menukaart! en geef ze onze online menu kaart. Ze kunnen dan zelf kiezen welke online cursus(sen) ze kosteloos willen volgen.  

Huidig cursusaanbod

  • Bekijk hier alle fysieke workshops en bijeenkomsten.
  • Lees hier meer over online cursussen en aanmelden.
  • Download hier alvast de menukaart met alle online cursussen. Deze mag je delen met alle vrijwilligers van je organisatie!

Persoonlijk advies

Weet je al wat voor een soort cursus of workshop je zou willen volgen of aan de vrijwilligers wil aanbieden?  Meld je direct aan bij de cursus of geef het aan ons door. Wil je dat we meedenken over de mogelijkheden voor cursussen die naadloos aansluiten bij jouw vrijwilligersorganisatie? Onze adviseur Jamy Trompert gaat graag met je in gesprek. Stuur een mailtje naar jamy.trompert@mooiwerkbreda.nl

Nog vragen?

Heb je een vraag waarop je het antwoord niet hebt kunnen vinden? Of wil je graag persoonlijk met ons in gesprek? MOOIWERK staat voor je klaar! Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

Scroll naar boven