Werven van vrijwilligers

Vrijwilligers werven

Je kan vrijwilligers op heel veel manieren werven. Via een online vacature op bijvoorbeeld je eigen website en die van MOOIWERK, je kan mensen persoonlijk vragen of je kan flyer uitdelen en posters ophangen. Maar er zijn nog meer manieren om potentiele vrijwilligers naar je organisatie te krijgen.  Heb je wel eens gedacht om een activiteit te organiseren met als doel om nieuwe vrijwilligers te werven, of mee te doen aan NLdoet? Je ook een eenmalige klus uitzetten om zo mensen met je organisatie in aanraking te laten komen. Hieronder vind je verschillende hulpmiddelen om aan de slag te gaan met je werving:

  • Volg hier de verschillende stappen om zo optimaal mogelijk te werven. Je vindt hierin onder andere een checklist van wervingskanalen en wervingsmethodes.
  • Wil je de perfecte vacature schrijven, zodat genoeg vrijwilligers reageren? Ga aan de slag met het Werkboek Vacature schrijven!
  • Volg de volledige online training ‘vrijwilligers werven’ via advies@mooiwerkbreda.nl. Deze kan je in je eigen tijd en tempo volgen. Vraag aan door een mailtje te sturen naar advies@mooiwerkbreda.nl
  • Wil je liever samen met andere vrijwilliger coördinaten aan de slag met werven? Bekijk hier de eerst volgende cursus.

Je kan natuurlijk ook altijd persoonlijk advies vragen bij een van onze adviseurs, we gaan graag met je in gesprek! Mail ons via advies@mooiwerkbreda.nl.

Nog vragen?

Heb je een vraag waarop je het antwoord niet hebt kunnen vinden? Of wil je graag persoonlijk met ons in gesprek? MOOIWERK staat voor je klaar! Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

Scroll naar boven