Besturen leuk? Nou en of!

Een masterclass over hoe je jouw bestuursfunctie weer behapbaar maakt. Én hoe je die felbegeerde secretaris of voorzitter werft.

Locatie: Op kantoor
Data: dinsdag 10 mei & dinsdag 24 mei
Tijd: 19.30 – 21.30

Details

‘Mijn bestuursfunctie kost erg veel tijd’, ‘we kunnen geen nieuwe secretaris vinden’ en ‘ik wil stoppen met mijn bestuursfunctie, maar er is niemand om het stokje aan over te dragen’. Herkenbaar? In 2 bijeenkomsten helpen we je aan verschillende oplossingen!

Bijeenkomst 1: Hoe wordt besturen weer behapbaar en leuk?
In de eerste sessie gaan we in op het bestuur van jouw organisatie. Een gastspreker neemt ons mee in onderwerpen als rollen, taken, bestuursvormen, verantwoordelijkheden en andere praktische onderdelen. In deze sessie krijg je praktische tips om jouw bestuursfunctie weer behapbaar te maken. En vooral leuk!

We gaan aan de slag met een praktische tool, waarmee je heel snel inzicht krijgt in welke acties jouw bestuur kan nemen om besturen weer behapbaar (en vooral leuk!) te maken.

Bijeenkomst 2: Hoe werf je dat bestuurslid waar je al zó lang naar op zoek bent?
In de 2e bijeenkomst gaan we aan de slag met de wervingsstrategie. In de praktijk blijken vacatures voor bestuursfuncties namelijk lastig in te vullen. Terwijl het zo leuk kan zijn! In deze bijeenkomst kijken we met een andere bril naar de vacature en gaan we aan de slag met een concreet actieplan. Je gaat naar huis met een wervingsplan dat je meteen in gang kan zetten. Wie weet levert deze aanpak wel die felbegeerde secretaris of voorzitter op!

Na deze bijeenkomst:
– Heb je meer inzicht in de manier waarop jouw bestuur georganiseerd is
– Weet je welke acties je kan nemen om je bestuursfunctie minder tijdrovend te maken
– Heb je een concreet wervingsplan om nieuwe bestuursleden aan te trekken

Doelgroep
De training is bedoeld voor bestuurders van stichtingen, verenigingen of lokale initiatieven. En voor iedereen die zich binnen deze organisaties bezighoudt met het werven van bestuursleden.

 

 

Scroll naar boven