12x MOOI MENS gezien!

Wauw… Wat zijn wij trots! Wat zit Breda vol mooie mensen. Het jaar 2021 was “Het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet”. Een jaar waarin we meer mensen nóg enthousiaster maken voor vrijwilligerswerk. Daarom vertelde MOOIWERK elke maand een bijzonder verhaal van een vrijwilliger. Hieronder zetten we deze 12 interviews nog eens op een rijtje.

1. Sanne

Sanne is een vrolijke jongedame van 20 jaar oud. Door de weeks studeert zij Social Work en sinds begin 2021 is zij een aantal uur in de week actief als vrijwilliger. “Het beeld dat vrijwilligerswerk tijdrovend is en veel van je eist, is echt niet meer van deze tijd.”

Lees hier haar verhaal.

2. Sanne

Nóg een keer een Sanne! Begin 2021 werkte zij een aantal uur in de week actief bij Park Zuiderhout om ouderen gezelschap te houden. “Als ik aan anderen vertel wat ik doe, zeggen zij vaak dat ze ook vrijwilligerswerk willen gaan doen.”

Lees hier haar verhaal.

3. Henk

Gepensioneerd, al heel lang vrijwilliger en daarmee van grote betekenis! In 1990 begon hij bij de atletiekvereniging SPRINT, waar hij nu nóg actief is. ‘’Het geeft voldoening en je krijgt waardering vanuit de mensen binnen de club.’’

Lees hier zijn verhaal.

4. Fons

Een fotograaf uit Breda én: een bezige bij in het vrijwilligerswerk! Fons is actief bij maar liefst zeven (!) vrijwilligersorganisaties. ‘’Stilzitten niet mijn sterkste kant en dan doe ik graag iets waar een ander iets aan heeft.’’

Lees hier zijn verhaal.

5. Lorena

Lorena verhuisde twee jaar geleden naar Nederland, samen met haar driejarige zoon. Nu is ze actief als vrijwilligster bij Buddy to Buddy. Deze organisatie helpt vluchtelingen uit een isolement te komen. Dit doen ze door betrokken inwoners aan vluchtelingen te koppelen. ‘’Ik wil aan mijn zoon laten zien dat het belangrijk is om te helpen als je een betere positie in het leven hebt.’’

Lees hier haar verhaal.

6. Mandy

21 lentes jong en actief als vrijwilligster bij OpenEmbassy. Zij zijn er om nieuwkomers in Nederland te ondersteunen. Daar werd zij in contact gebracht en gematched aan een gezin met vier kinderen. ‘’Het klikte al heel snel tussen ons, en de band werd steeds sterker en sterker.”

Lees hier haar verhaal.

7. André

André is psycholoog en hij heeft een eigen praktijk in Rijsbergen. Daarnaast is hij ook vrijwilliger! Bij Humanitas gaat hij in gesprek met mensen die te maken hebben met rouw en verlies. ‘’Leuk is misschien niet het juiste woord, het is mooi en boeiend.”

Lees hier zijn verhaal.

8. Frank

Frank is 65 jaar en werkt niet meer, dit heeft hem gemotiveerd om te beginnen met vrijwilligerswerk! Bij Parkhoeve is hij momenteel bezig om alle onderhoud klusjes onder zijn vleugels te nemen zodat iedereen onbezorgd van de natuur en de dieren kan genieten. “Ik vind het leukste aan mijn vrijwilligerswerk dat ik iets kan bijdragen aan de wijk!”

Lees hier zijn verhaal

9. Chiara

Je kunt meer dan je denkt, dat bewijst deze fanatieke dame met alles wat zij doet en gedaan heeft! Voor haar studie Social Work deed ze een jaar lang vrijwilligerswerk. Dat gaat gepaard met veel liefde en plezier. “Elke week ging ik een uurtje kletsen bij een hele lieve mevrouw, voor haar maakt het haar hele week goed.”

Lees hier haar verhaal.

10. Betty

Door de hoeveelheid vrije tijd en haar plek in de maatschappij realiseert Betty zich heel goed dat andere het ook minder hebben. Daarom doet ze met plezier vrijwilligerswerk. “Ik geniet van het plezier dat mensen beleven door mijn inzet voor hen.” Ze zet zich in voor maar liefst meer dan vijf organisaties, wat een topper!

Lees hier haar verhaal.

11. Koert

Koert is een man met passie voor muziek. Daarom zet hij zich in om muziek in ziekenhuizen te krijgen. Koert heeft dagelijks veel pijn. Muziek maken helpt hem de pijn minder te maken. Dit gunt hij anderen ook. Daarnaast is hij in de weekenden ook pleegvader. Hij vindt kinderen en jongeren leuk en is blij dat hij ze zo kan helpen.

Lees hier zijn verhaal.

12. Maurits

Maurits woont in Breda en is al een tijdje met pensioen. Door MOOIWERK doet hij vrijwilligerswerk bij Maczek Memorial Breda. Dit is een museum bij een Poolse erebegraafplaats. Maurits vindt dit een erg gaaf onderwerp. Hij leest er veel over en vindt het leuk andere deze kennis ook bij te dragen!

Lees hier zijn verhaal.


Ben óf ken jij de volgende MOOI MENS?

Dat was ‘m! De MOOI MENS gezien van 2021. Ben of ken jij iemand die ook écht in deze rubriek thuishoort? Stuur een mailtje naar alicia.krens@mooiwerkbreda.nl en wie weet zie jij jezelf (of iemand anders) hier terug in het nieuwe jaar.

Scroll naar boven