MOOI MENS gezien! | #13 Diana

MOOIWERK stelt je elke maand voor aan een inspirerend mens. Een MOOI MENS! Iemand die vrijwilligerswerk doet. Voor een ander, maar vooral ook voor zichzelf. Want van iets goeds doen, krijg je een goed gevoel!

Deze maand staat Diana in de spotlights. En dit verhaal is extra bijzonder, want zij is niet alleen vrijwilliger geworden via MOOIWERK… Maar doet haar vrijwilligerswerk ook bíj MOOIWERK! Dat legt ze natuurlijk graag even aan je uit. “Ik doe vrijwilligerswerk, en dat is Bredanaars aan passend vrijwilligerswerk helpen!”

Diana! Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Diana van Oort, ik ben 40 jaar en ik woon in Breda. Ik hou van creëren, schrijven, mooie gesprekken, verhalen en de natuur. In mijn vrije tijd vind ik het heel leuk om met vrienden rond een vuur te zitten, te tuinieren en mijn omgeving in te kleuren en leuk te maken. Ik doe mijn vrijwilligerswerk bij MOOIWERK en ik doe daar veel verschillende dingen, maar voornamelijk heb ik persoonlijk contact met de nieuwe aanmelders voor vrijwilligerswerk. Ik heet ze welkom, maak ze wegwijs en help ze bij het vinden van vrijwilligerswerk.”

Hoe ben je bij dit vrijwilligerswerk gekomen?

“MOOIWERK heeft een grote rol gespeeld voor het vinden van mijn vrijwilligerswerk, los van dat ik zelf vrijwilliger ben bij MOOIWERK. Toen ik besloot een account te maken bij MOOIWERK was ik nog een beetje onzeker en aan het twijfelen over het doen van vrijwilligerswerk. Monique nam contact met mij op, zij is ook vrijwilliger bij MOOIWERK, en we hebben uitgebreid gepraat over vrijwilligerswerk. Ik ben door haar extra overtuigd om vrijwilligerswerk te gaan doen. Doordat zij zoveel aandacht en tijd aan mij gaf werd ik enthousiast voor dezelfde functie die zij doet. Ze zei dat MOOIWERK nog op zoek is naar vrijwilligers en dus heb ik op die vacature gereageerd. De gesprekken waren voor mij heel waardevol en het heeft mij echt het duwtje in de goede richting gegeven.”

Wat vind je het leukst aan jouw vrijwilligerswerk?

“Het allerleukste aan mijn vrijwilligerswerk vind ik het bezoek brengen aan organisaties, dit is niet iets wat we wekelijks doen maar ik vind het wel het leukst! We hebben namelijk een paar keer de mogelijkheid gehad om bij organisaties langs te gaan die meededen aan het zomerprogramma of een vacature op de vacaturebank hadden staan, dat vond ik heel leuk. Daarnaast vind ik het menselijke en persoonlijke contact heel leuk, de open- en eerlijkheid en de bijzondere gesprekken die je hebt.

(Optioneel): Zoals een paar weken geleden. Ik heb toen contact gehad met een meisje die slechthorend is. Het gesprek begon met irritatie vanuit haar omdat ze slechthorend is en daardoor ging de communicatie heel moeizaam. Ik hield vol en daardoor ging het gesprek gemakkelijker en heeft het haar energie gegeven. Uiteindelijk heeft ze geen vrijwilligerswerk gevonden, maar een betaalde baan. Maar de energie die het gesprek haar gaf gaf mij ook energie”

Welk moment is jou het meest bijgebleven?

“Ik denk dat het moment wat me het meeste is bijgebleven de middag met José is, zij is ook vrijwilliger bij MOOIWERK. We zijn toen langs 3 verschillende organisaties geweest voor NLDoet: het Klooster Breda, Zorggroep Tuinzigt en Woon-Zorgcentrum Vredenburgh waren de organisaties waar we op bezoek gingen. We waren hier om een kijkje te nemen bij de vrijwilligersklussen van deze organisaties voor NLDoet en konden ook MOOIWERK vertegenwoordigen. Deze rol had ik nog niet eerder aangenomen maar was ontzettend leuk. Ik heb daarbij nieuwe dingen over mezelf geleerd en veel positiviteit vanuit iedereen ervaren!”

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog twijfelen om vrijwilligerswerk te doen?

“Wat ik tegen mensen zou willen zeggen die nog twijfelen over vrijwilligerswerk? Ja doe het gewoon! Ik twijfelde ook, maar ik ben blij dat ik dit nu doe. Ik heb eigenlijk nog nooit iemand ontmoet die vrijwilligerswerk deed en daarbij een slechte ervaring had. Tuurlijk kan het spannend en eng zijn, ook omdat het misschien de eerste keer is dat je dit doet, maar je krijgt er zo veel voor terug!”

________________________________________________________________

Meedoen met deze rubriek?
Heb jij ook een MOOI verhaal over vrijwilligerswerk, of heb jij een MOOI MENS gezien? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar onze afdeling communicatie, en wie weet vertellen wij hier straks jouw verhaal!

Lees hier al onze 12 interviews terug van 2021!

Scroll naar boven