MOOI MENS gezien! | #2 Sanne | Mensen maken Nederland

MOOIWERK stelt je elke maand voor aan een inspirerend mens. Een MOOI MENS! Iemand die vrijwilligerswerk doet. Voor een ander, maar vooral ook voor zichzelf. Want van iets goeds doen, krijg je een goed gevoel!

Deze maand in the spotlight: Sanne Pompe, een 19-jarige student die de meerwaarde van vrijwilligerswerk al vroeg in de smiezen heeft. Door de weeks studeert zij en sinds begin 2021 is zij een aantal uur in de week actief bij Park Zuiderhout om ouderen gezelschap te houden. “Als ik aan anderen vertel wat ik doe, zeggen zij vaak dat ze ook vrijwilligerswerk willen gaan doen.”

Vertel eens: wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Sanne Pompe. Ik ben 19 jaar oud, student en ik werk bij de Albert Heijn als bijbaan. Ook doe ik vrijwilligerswerk, dit doe ik bij Park Zuiderhout. Ik doe hier verschillende klusjes voor en met de ouderen zoals koffie drinken, kletsen, wandelen en het begeleiden naar activiteiten. Ik zit er helemaal op mijn plek!”

Hoe kwam je hier terecht?

“MOOIWERK heeft ervoor gezorgd dat ik Park Zuiderhout leerde kennen, hiervoor had ik namelijk nog niet van hen gehoord. MOOIWERK gaf aan contact op te nemen met de organisatie via de website en zo ben ik uiteindelijk bij hen aan de slag gegaan.”

“Eigenlijk komt de meerwaarde van het werk dat ik doe alleen nog maar meer naar voren door corona.” – Sanne (19), vrijwilliger in Breda

Wat vind je het leukst aan je werk bij Park Zuiderhout?

“Het leukste aan het vrijwilligerswerk vind ik het werken met oudere mensen. Je maakt hun dag leuker en gezelliger. Wat ik ook merk, is dat als ik aan anderen vertel dat ik dit ben gaan doen ik veel toffe reacties krijg. Ze geven dan aan dat ze misschien ook maar eens vrijwilligerswerk moeten gaan doen. Dat vind ik superleuk om te horen.”

En merk je nog iets van corona?

“Eigenlijk komt de meerwaarde van het werk dat ik doe alleen nog maar meer naar voren door corona. Het grootste effect wat mijn vrijwilligerswerk heeft is dat de mensen bij Park Zuiderhout écht een leuke dag hebben. Ze leren andere mensen kennen en zijn ook meer in contact met de jeugd. Daarnaast merk ik dat de ouderen veel minder eenzaam zijn! Park Zuiderhout is echt een super leuke en fijne omgeving voor ouderen en ik denk dat als ik op mijn oude dag ook ergens heen zou moeten, ik graag daar naartoe zou willen.”

Wat zou je tegen mensen willen zeggen die nog twijfelen om vrijwilligerswerk te gaan doen?

“Als je twijfelt over vrijwilligerswerk, zou ik het gewoon doen. Als je het niet meer leuk vindt kan je altijd stoppen, maar als je het niet probeert – weet je het nooit. Daarnaast maak je er super veel mensen ontzettend blij mee!”

_________________________________________________________________________

MOOIWERK is aangesloten bij Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk. Samen met het vrijwilligersveld in het hele land, maken we tijdens het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet (2021) nóg meer mensen enthousiast voor vrijwilligerswerk. Dit doen we onder andere door het vertellen van unieke verhalen in onze rubriek MOOI MENS gezien! #mensenmakennederland

Lees hier het verhaal van Sanne die bij Stichting de Herberg aan de slag is gegaan.

Heb jij ook een MOOI verhaal over vrijwilligerswerk, of heb jij een MOOI MENS gezien? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar onze afdeling communicatie, en wie weet vertellen wij hier straks jouw verhaal!

Wil jij aan de slag als vrijwilliger? Bekijk hier al onze vacatures.

Scroll naar boven