Nieuw eHerkenningsniveau voor VOG per 1 juli

Vraag jij vanuit jouw vrijwilligersorganisatie of sportvereniging weleens een VOG aan voor je vrijwilligers? Let dan op, want er verandert iets voor je!

Per per 1 juli a.s. wordt de  aanvraag vanuit de regeling gratis VOG iets anders. Kort samengevat: voor vrijwilligers die bij een vereniging met minderjarigen en kwetsbare groepen werken, is het aanvragen gratis dankzij de ‘Regeling Gratis VOG’. Per 1 juli a.s. verandert het hiervoor benodigde eHerkenningsniveau.

Bepaald vanuit de overheid
Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft bepaald dat een vereniging die gebruik maakt van de Regeling Gratis VOG tot en met 30 juni 2021 gebruik kan maken van eHerkenningsniveau 1 (EH1). Vanaf 1 juli 2021 heeft de vereniging hiervoor eHerkenningsniveau 2+ (EH2+) nodig. De aanschaf van EH2+ bedraagt ca. €35, afhankelijk van de leveranciersaanbieder.

Nog meer informatie?
Voor een uitgebreide en duidelijke uitleg kun je deze link van het NOC*NSF checken. Voor meer informatie over de stopzetting van EH1 en de nieuwe noodzakelijke EH2+ kan je terecht op www.justis.nl/eherkenning. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op of met Centrum Veilige Sport Nederland via vog@nocnsf.nl!

Scroll naar boven