Vrijwilligerswerk: het perfecte goede voornemen!

goede voornemens vrijwilligerswerk

En? Wat zijn jouw goede voornemens? Deze tijd van het jaar is hét moment om nieuwe plannen te maken voor het nieuwe jaar. Om iets te gaan doen waarvan je groeit. Iets waar je een goed gevoel van krijgt. Vrijwilligerswerk past daar perfect bij! En je maakt er anderen nog blij mee ook.

Lekker doen wat je leuk vindt

Ken je dat gezegde: “doe wat je leuk vindt en je hoeft nooit meer te werken”? Dit past perfect bij vrijwilligerswerk. Jij kunt immers iets zelf iets kiezen en doen waar JIJ vrolijk van wordt. Dit kan totáál iets anders zijn dan jouw ‘normale’ werk. Bijvoorbeeld lekker in de buitenlucht bezig zijn als je een kantoorbaan hebt. Het kan juist ook op elkaar lijken. Lees bijvoorbeeld eens het verhaal van André: hij is psycholoog en heeft zijn eigen praktijk. Maar hij is ook actief als vrijwilliger.

1 op de 2 Bredanaars doet al vrijwilligerswerk

De helft van de inwoners uit Breda doet al vrijwilligerswerk! Waarom zou jij het niet doen? Vrijwilligerswerk maakt namelijk hartstikke gelukkig, blijkt uit onderzoek! Denk je dat je geen tijd hebt? Fout… Want vrijwilligerswerk kan ook af en toe! Lees er hier meer over.

Weet je wat ook best bijzonder is? Dat veel mensen vaak niet eens weten dat ze vrijwilliger zijn! Bij MOOIWERK noemen we dat “onbedoeld vrijwilliger”. Neem jouw sportvereniging bijvoorbeeld. De mensen die een bardienst draaien of een wedstrijd fluiten. Allemaal vrijwilligers! Een ander typisch voorbeeld is jezelf inzetten als overblijf- of luizenmoeder op school.

Het levert je veel op

Ben je student? Dan is vrijwilligerswerk super om werkervaring op te doen. Je leert andere mensen kennen en je netwerk. Maar ook als je ouder bent, houdt het je lekker actief. Bovendien blijf je maatschappelijk betrokken. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Hier noemen we 5 héle goede redenen om vrijwilligerswerk te doen.

Wist je trouwens dat je als vrijwilliger kosteloos cursussen mag volgen via MOOIWERK? Dit kan ook online, in je eigen tijd en op je eigen tempo!

Inspiratie nodig?

Ben jij enthousiast? En wil je aan de slag, maar weet je nog niet hoe? Werk dan vandaag nog aan die goede voornemens. Neem contact op met Team Vrijwilligerswerk. Zij staan voor je klaar om je te helpen aan vrijwilligerswerk dat bij je past.

Nieuwe jaar, nieuwe kansen!

Wij zeggen alvast gelukkig nieuwjaar! Dat je maar een topjaar mag beleven met veel MOOIE dingen. Kunnen we daar nog wat tips over geven? Jazeker!

Scroll naar boven