Coachingsprogramma Vrijwilligers Werven

Coachingsprogramma: “Vrijwilligers werven” – September 2021

Stel je voor: jouw huidige vrijwilligers werven nieuwe vrijwilligers voor jouw organisatie, vereniging of stichting… Kan dat? Ja, dat kan! MOOIWERK lanceert voor de derde keer een uniek coachingsprogramma, exclusief voor Bredase organisaties. Dit keer met een vernieuwd programma én gratis wervings toolkitJe leert op een andere manier naar vrijwilligers en vrijwilligerswerk kijken, maakt gebruik van een kant en klare materialen om een eigen wervingscampagne te starten (wij hebben het meeste werk al gedaan, jij hoeft het alleen uit te voerenen je wordt een pro in het schrijven van vacatures!  

Wil jij straks ook een op maat gemaakte wervingscampagne en nieuwe vrijwilligers in september? Schrijf je dan alvast in voor het programma en verzeker jezelf en je organisatie van een plekje! Heb je in maart al meegedaan? Dan weet je hoe leuk het is! Het programma is aangepast, dus je kunt gewoon weer meedoen!

Start: 27 sep.
Eind: 11 okt.

5/5
“Ik ben ontzettend blij dat ik deze twee weken met jullie heb meegedaan. Zo fijn om even uit mijn werk gehaald te worden en lekkere nieuwe frisse input te krijgen. Dank daarvoor!”
- Stichting Social Work
4/5
“Wat een geweldig programma! Ik heb veel geleerd, handige tools gekregen zodat de werving van vrijwilligers makkelijker wordt. En de frisse blik van mijn werkgroep was erg fijn. Al met al inhoudelijke zeer de moeite waar om te volgen.”
- Breda Photo
Workshops-400x400

 Na het volgen van het coachingsprogramma:

 • heb jij de perfecte vacature die meer potentiële vrijwilligers aantrekt;
 • heb je een op maat gemaakte, eigen wervingscampagne;
 • ken je meer vrijwilligersorganisaties en word je door hen geholpen en geïnspireerd;
 • bereik je meer mensen met je vacature(s);
 • snap je welke stappen een vrijwilliger zet voor hij/zij terecht komt bij jouw organisatie;
 • krijgen potentiële vrijwilligers na elk contactmoment meer zin om voor jouw organisatie aan de slag te gaan! 

“Vrijwilligers werven gaat niet vanzelf. Mensen willen zich wel inzetten, zolang het maar bij hen past én ze er zelf ook iets aan hebben. We leren je hoe je daar actief op in kunt spelen.”  – Trainer Annemiek

 

Inhoud programma

Het coachingsprogramma bestaat uit verschillende online lessen die je in je eigen tempo doorloopt en 4 online bijeenkomsten, in een tijdsbestek van 15 dagen voorafgaand de Vrijwilligers Wervingsweek. Je krijgt een gedeelte theorie, maar je gaat vooral meteen aan de slag in de praktijk met wat je geleerd hebt. Dit doe je samen met andere Bredase vrijwilligersorganisaties die – net als jij – graag met nieuwe vrijwilligers aan de slag willen. Zo kun je samen sparren! Daarnaast is MOOIWERK het gehele traject beschikbaar als coach om aanvullende informatie te geven, je te inspireren en vragen te beantwoorden. Gelijk na het programma start de Bredase Vrijwilligers Wervingsweek waarin jij jouw eigen wervingscampagne gaat uitzetten!  

Het coachingsprogramma vindt plaats van 27 september t/m 7 oktober en is inclusief:

Zelfstandige leermodules:

 • Altijd en overal toegang tot de online lessen, die je volgt op eigen tempo (in totaal zijn het 16 e-learnings, waar je ongeveer 4 tot 6 uur in totaal mee bezig bent – verdeeld over 15 dagen)
 • Werkboek met focus op de 5 onderwerpen mindset, ondernemerschap, creativiteit, zichtbaarheid en betrouwbaarheid

Extra wervingstoolkit voor de Verdubbelingsweek

 • Bring a friendKant en klare toolkit om nieuwe vrijwilligers te werven vanuit je huidige vrijwilligersbestan
 • Beschikbare middelen voor je organisatie; nieuwsbrief, whatsapp berichten, social media berichten, persbericht etc. 
 • Inspiratie om je wervingscampagne optimaal in te zetten. 
Verschillende extra’s:
 • Introductie en begeleiding t/m de Vrijwilligersweek (11 tot 17 okt) – zet je eigen wervingscampagne uit en haal die nieuwe vrijwilligers naar binnen!  
 • Vacature check, de adviseurs helpen je de beste vacature schrijven.  
 • Persoonlijke coaching door de vrijwilligersadviseurs van MOOIWERK gedurende het hele traject. 
 • Je netwerk is uitgebreid met tal van vrijwilligersorganisaties. en vrijwilligercoördinatoren waarmee je kennis kan delen, ervaringen kan uitwisselen en tips en tricks van krijgt. Inspiratie vol op!  
 • Je houdt een aantal extra weken toegang tot de leeromgeving en de video’s, die worden opgenomen. 

 

5/5
"Heel zinvol en leuk om met andere coördinatoren in contact te zijn terwijl we meer leren over werven. Ook handig dat we elkaar makkelijker weten te vinden nu."
- Breda Barst

Registreer nu!

Wegens groot succes van het programma in maart lanceren wij het nu het nieuwe programma al voor de zomer voor deelname in september 2021. Zorg ervoor dat je erbij bent, want vol blijkt ook echt vol! 

Deelname is helemaal gratis. Alles wat wij vragen, is jouw commitment voor 15 dagen lang en deelname aan de vrijwilligersweek. Dit betekent het uitzetten van je eigen campagne (waarvan wij het meeste werk al voor je gedaan hebben 😉). MOOIWERK stelt het exclusieve coachingsprogramma alleen beschikbaar voor vrijwilligersorganisaties uit Breda. Zien we je dan?  

Aanmelden kan t/m 19 september en vol = vol!

Let op: dit is het e-mailadres dat je gebruikt voor je organisatie en/of waar je een account op hebt om vacatures te plaatsen op de MOOIWERK site.
Scroll naar boven