Je vacature verspreiden

Nu je een geweldige vacature hebt en meerdere variaties ervan ben je hopelijk zo enthousiast dat je niet kan wachten om ze te verspreiden. Maar waar? Denk na over waar jouw ideale vrijwilliger zich bevindt.

Er zijn een paar plekken die je in ieder geval wilt gebruiken:

  • Je eigen website. Dit is de basis, want op de website staat ook andere informatie over jouw organisatie. Zorg wel dat de vacature makkelijk te vinden is.
  • De plaatselijke of regionale vacaturebank. Dé plek waar mensen gaan kijken die actief op zoek zijn naar vrijwilligerswerk.
  • In de supermarkt? Nou niet per se, maar hang de vacature wel op logische plekken om je offline netwerk te bereiken. Zorg dat de meest aansprekende informatie op een 4’tje past en zet er een link naar je website bij.
  • Social media. Voor je netwerk en om die ene persoon te bereiken die jouw organisatie nog niet kent maar misschien wel de ideale vrijwilliger is. Op social media kun je de vacature vaker onder de aandacht brengen in de verschillende variaties die je hebt gemaakt.

Daarnaast zijn er nog andere plekken en manieren. Je buurman vragen bijvoorbeeld en erover praten bij de kapper.

Opdracht

Probeer tien plekken te bedenken waar en hoe je jouw vrijwilligersvacature kunt verspreiden. Vraag eventueel andere mensen om met je mee te denken over creatieve manieren.

Scroll naar boven