Voor sport- en beweegaanbieders: het Verdubbelingsprogramma

Van trainer en bestuurslid tot aan rij-ouders: vrijwilligers zijn onmisbaar om jouw sportclub draaiende te houden. Vanzelfsprekend wil jij graag vrijwilligers voor je club. En als je ze hebt, dan wil je ze ook binden. Zodat je ze uiteindelijk kunt behouden! Maar hoe doe je dat nou? Goed nieuws: MOOIWERK helpt je hierbij! Speciaal voor sport- en beweegaanbieders uit de gemeente Breda, hebben wij het exclusieve Verdubbelingsprogramma ontwikkeld. In maximaal 3 avonden, leer jij hoe je je vrijwilligers kunt werven, binden én behouden – en zo je vrijwilligers te verdubbelen. Deelname is kosteloos, maar wees er wel snel bij want vol = vol!

"Simpel en snel iemand vinden voor een taak of functie binnen onze club, is niet langer meer een vervelende uitdaging!"

Two balls for playing tennis on racket crossing white line of sports playground

 Door mee te doen met het Verdubbelingsprogramma:

  • heb je anders leren kijken naar het stimuleren van leden om vrijwilligerswerk te doen; 
  • heb je kritisch gekeken naar jouw organisatiestructuur, jouw visie en jouw clubcultuur op dit thema; 
  • heb je een eerste opzet voor het wegzetten van een goed vrijwilligersklimaat om de continuïteit te waarborgen; 
  • heb je de mogelijkheid om samen met een adviseur van MOOIWERK op basis van de eerdere informatie een wervingsactie op maat te ontwikkelen/ uit te zetten; 
  • weet je hoe je bepaalde (potentiëlevrijwilligers aanspreekt en kan benaderen. 

“Ik ben ontzettend blij dat ik jullie altijd mag bellen en dat jullie er altijd voor de bestuurders zijn. Een echte aanvulling voor Breda, mijn complimenten!” 

Inhoud Verdubbelingsprogramma

Voor een sportclub is het niet altijd even gemakkelijk voldoende vrijwilligers te vinden. Deze unieke en exclusieve cursus helpt je daarbij! In 3 sessies gaan we in op het werven, binden en behouden van vrijwilligers. Aan de hand van interessante theorieën en praktische voorbeelden gaan we aan de slag met een goed vrijwilligersbeleid. Verder nemen we jou mee in het werven van leden tot vrijwilligers.

 

Het Verdubbelingsprogramma is inclusief:

 

Cursus sessie 1 op 14 september (duur +/- 2 uur)

De basis voor jouw vrijwilligers

  • Hoe zet je een goed vrijwilligersklimaat weg bij jouw club? We behandelen dit aan de hand van ‘de 7 b’s’ oftewel: bezinnen, binnenhalen, begeleiden, behouden, beëindigen en beleid.
Cursus sessie 2 op 28 september (duur +/- 2 uur)
Structuur, cultuur en strategie
  • Tijdens deze sessie behandelen we de huidige structuur, cultuur en strategie van het vrijwilligerswerk op jouw club onder de huidige leden. Daarnaast staan we stil bij de laatste trends, ontwikkelingen, motivaties maar ook drempels van (potentiële) vrijwilligers.
 Cursus sessie 3 op 14 oktober (duur +/- 2 uur)
Webinar: Taakie
  • Taakie is hét nieuwe middel om intern vrijwilligers te werven voor taken of structurele functies. Taakie wordt ook wel de digitale assistent vrijwilligerszaken genoemd. Taakie maakt het makkelijker om geschikte vrijwilligers te vinden en helpt sportverenigingen bij het matchen van vrijwilligers en taken. Geheel automatisch en met enkele klikken op de knoppen! Deze online assistent is normaal gesproken tegen betaling, maar deelnemers die zich in hebben geschreven voor de webinar krijgen Taakie, bij interesse, het eerste volledige jaar cadeau van de gemeente Breda. Hierna weet je wat je met Taakie kunt, en hoe de app jouw vereniging makkelijk kan helpen bij het vinden van geschikte vrijwilligers!

 Advies op maat begeleiding

Door Enzo, Robin en Pim
Aan de slag met het thema vrijwilligers werven, binden en behouden – dat vraagt maatwerk. Mocht je naar aanleiding van je deelname aan het Verdubbelingsprogramma verder willen werken aan dit thema, dan biedt de adviseur uit jouw gebied (Robin, Enzo of Pim) graag advies op maat. MOOIWERK is het gehele traject beschikbaar als coach om jou aanvullende informatie te geven, je te inspireren en vragen te beantwoorden.

 

Ja, ik wil verdubbelen!

Yes, jij gaat aan de slag met het verdubbelen van de vrijwilligers binnen jouw sportclub of vereniging. Je krijgt daarbij training op 14 september, 28 september en 14 oktober! Laat hier je gegevens achter, zodat wij weten wie je bent – en je toegang krijgt tot alles wat je hiervoor nodig hebt.

Let op: dit is het e-mailadres dat je gebruikt voor je vereniging en/of waar je een account op hebt om vacatures te plaatsen op de MOOIWERK site.
Scroll naar boven