Opleiding: vertrouwenscontactpersoon

15Sep09:3012:00Opleiding: vertrouwenscontactpersoonVeiligheid voorop! Hoe is het bij jullie geregeld?09:30 - 12:00(GMT+02:00)

Tijd

(Donderdag) 09:30 - 12:00(GMT+02:00)

Locatie

Online via Zoom

Other Events

Details

Wat kun je als vertrouwenscontactpersoon doen bij grensoverschrijdend gedrag binnen jouw organisatie?

Pesten, dwingende ouders die eisen stellen, seksueel grensoverschrijdend gedrag‚ het kan allemaal voorkomen bij jou op de club of binnen jouw vrijwilligersorganisatie. Wat kan jij doen? 

Het is fijn als je een vertrouwenscontactpersoon hebt binnen jouw organisatie. Want wanneer is gedrag grensoverschrijdend? En wat zou je als organisatie preventief kunnen doen om ervoor te zorgen dat de boel niet uit de hand loopt. Tijdens de opleiding vertrouwenscontactpersoon ga je aan de slag met verschillende situaties uit de praktijk. Je leert hoe je gesprekken aan gaat en hoe jij als vertrouwenscontactpersoon dient te handelen. De workshop neemt je mee in de stappen die er gezet moeten worden bij een melding van grensoverschrijdend gedrag. Je krijgt tips en tools die je kunt gebruiken bij het zetten van deze stappen. 

Als VCP (vertrouwenscontactpersoon) ga je in gesprek met slachtoffers of beschuldiger en onderzoek je waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast help je het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

In tweedagdelen leer je hoe jij jouw rol als vertrouwenscontactpersoon kunt oppakken. Je krijgt uitleg over de rol, je taken en vooral ook: je grenzen. Daarnaast kun je oefenen met gespreksvoering en leer je hoe je jezelf introduceert in deze rol.

Lesdata en programma
Bijeenkomst 1:   15 september –  09.30 – 12.00 online informatie ochtend
Bijeenkomst 2:   03 oktober – 09.30 tot 12.30 uur – fysieke praktijk dag

Doelgroep
Vrijwilligers die vertrouwenscontactpersoon willen worden.

Reservelijst
Is de opleiding vol en wil jij graag op de reservelijst? Meld je hier aan voor de reservelijst.

Onze tip: vermeld bij de aanmelding voor de reservelijst jouw; naam, e-mailadres, telefoonnummer en voor welke bijeenkomst jij graag op de reservelijst zou willen, dan maken wij het gelijk in orde. 

Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie om mee te kunnen doen.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’.  Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl  Wij helpen je dan graag verder!

Wat levert de training op?

Wat levert de bijeenkomst je op?
Na de workshop:

  • Weet je wat het nut en de noodzaak is van de vertrouwenscontactpersoon binnen je organisatie
  • Weet je wanneer gedrag wel of niet grensoverschrijdend is
  • Weet je welke stappen je kunt nemen bij een melding van grensoverschrijdend gedrag
  • Weet je wat de organisatie preventief kan doen

‘’ Na het voltooien deze opleiding ontvang jij een erkend certificaat dat jij kunt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’

Aanmelden

Inschrijven voor deze training is niet meer mogelijk

Scroll naar boven