TAALVRIJWILLIGERS: BASISTRAINING

23Feb13:0016:00TAALVRIJWILLIGERS: BASISTRAININGHelp andere met de ontwikkeling van de Nederlandse taal13:00 - 16:00(GMT-11:00)

Tijd

(Dinsdag) 13:00 - 16:00(GMT-11:00)

Locatie

Online, Microsoft Teams

Other Events

Details

Ben jij goed in de Nederlandse taal? Heb je minimaal een MBO-opleiding niveau 4? En help je graag anderen? Zet jouw kennis dan in! In deze basistraining leer je hoe je anderen helpt bij het ontwikkelen van zijn/haar taalvaardigheid. Zo kun je bijvoorbeeld taallessen gaan geven aan anderstaligen of laaggeletterden.

Doelgroep
De training is bedoeld voor (potentiële) vrijwilligers die aan de slag willen gaan bij een organisatie die aangesloten is bij BredaTaal. Weet jij niet zeker of jouw (toekomstige) organisatie, hierbij aangesloten is? Neem dan contact op met BredaTaal, Peter van Gijsel, 06-44944503 helpt je verder!

Lesdata
Dinsdagmiddag 23 februari 2021
Dinsdagmiddag 02 maart 2021
Dinsdagmiddag 09 maart 2021
Dinsdagmiddag 16 maart 2021

Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten telkens gericht op een andere vaardigheid. Deelname aan alle lesdagen is van belang, voor het krijgen van een certificaat.

Wat levert de training op?

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het ontwikkelen van 4 vaardigheden:

– Achtergronden en doelgroep
Allereerst maak je kennis met verschillende leerstijlen, zodat je de begeleiding straks goed laat aansluiten op de wensen van de deelnemer. Ook word je wegwijs gemaakt in de verschillende taalniveaus.

– Begeleiden bij lezen
De verschillende leesstrategieën worden onderscheiden en toegepast. We beginnen met oefenen rondom de begeleiding bij lezen in verschillende situaties (beginnende lezers, NT2-ers, etc). Daarnaast maak je kennis met de lees-en schrijfmethode: Succes!

– Begeleiden bij NT2
Wat betekent het om een tweede taal te leren? Je oefent nu met het motiveren en versterken van de deelnemer. Taal is een middel, de vrijwilliger is een coach.

– Spreekvaardigheid NT2
Tot slot, leer je hoe je leervragen naar boven haalt en deze uitwerkt naar oefeningen. Je maakt kennis met allerlei manieren om spreekvaardigheid te oefenen.

Aanmelden

Je wil inschrijven? Log dan eerst in Log nu in

Scroll naar boven