Café: Armoede(be)strijders

18Okt16:3019:00Café: Armoede(be)strijdersSave the date! Speciaal voor vrijwilligersorganisaties, stichtingen en initiatieven die zich inzetten rondom het thema armoede en schulden 16:30 - 19:00(GMT+02:00)

Tijd

(Maandag) 16:30 - 19:00(GMT+02:00)

Locatie

Electron, Speelhuislaan 171, 4815 CD Breda

Other Events

Details

Zetten jullie je in voor het bestrijden van armoede en schulden in de Gemeente Breda? Dan is dit café interessant voor jou!

Zetten jullie je in voor het bestrijden van armoede en schulden in de gemeente Breda? Of maakt jouw organisatie zich hard om Bredanaars die het financieel moeilijk hebben te helpen waar nodig? Bijvoorbeeld met spullen, kennis of advies? Kom dan ook en ga met andere organisaties in gesprek!

Zondag 17 oktober is het Wereldarmoededag. Een mooie aanleiding om op maandag 18 oktober samen te komen met alle Bredase organisaties die zich inzetten rondom dit thema! MOOIWERK organiseert deze bijeenkomst samen met netwerkorganisatie Marge in Beeld 2 en Schuldhulpmaatje. Zo willen we zo veel mogelijk organisaties bij elkaar brengen die zich inzetten rondom het thema armoede. Hoe waardevol is het om elkaar live te ontmoeten, nieuwe gezichten te zien, en misschien nog wel het belangrijkste: gezamenlijk in gesprek te gaan over het thema armoede in Breda. 

Programma
Om 16.30 openen we het ‘Armoede(be)strijderscafé’! Tijdens deze middag hebben we de volgende programmaonderdelen:
– Terugblik vanuit Marge in Beeld2 i.v.m. de beëindiging van dit netwerk
 Verbinden van organisaties! Presenteer jezelf en leer anderen kennen, of praat bij met oude bekenden. Wat kunnen jullie voor elkaar en de stad betekenen?
– Toelichting Netwerk Armoede&Schulden. Wat is het en wat kan het voor jou betekenen? En misschien heb je zelfs al inhoudelijke knelpunten in gedachten die je graag wil agenderen? Ook daar is ruimte voor.
– Toelichting Financieel Expertisecentrum. Gastspreker Mirjam Trommelen gaat met ons in gesprek over het doel, de stand van zaken en ideeën voor de toekomst.
-Om 18.30 sluiten we gezamenlijk af met een lekkere maaltijd!

Voor wie? 
Bestuursleden en vrijwilligers die actief zijn bij of voor een (vrijwilligers)organisatie of initiatief met als doel armoede en schulden bestrijden in gemeente Breda, of zich inzet voor het organiseren van activiteiten of middelen voor deze doelgroep.  

Met welk doel? 
Elkaar ontmoeten, inspireren, nieuwe gezichten leren kennen, kennis delen, bespreken van signalen of knelpunten rondom armoede en schulden. En dit alles in een gezellige omgeving en onder het genot van een hapje en een drankje. 

Meedoen? 
Schrijf je dan nu gelijk in! Voor deelname is aanmelden verplicht. 


Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie, inclusief de link om mee te kunnen doen.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’.  Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl  Wij helpen je dan graag verder!

Aanmelden

Inschrijven voor deze training is niet meer mogelijk

Scroll naar boven